Les-alu okno

Steklo, krilo in okvir na zunanju strani očarajo s površinsko poravnanostjo. Na notranji strani pa navdušujeta brezkompromisna kubično-ravna oblika brez nagibov in spojev ter površinska poravnanost krila in okvirja. kot da bi bilo ulito. Brez zasteklitvenih letev krilo ima okno edinstveno estetsko obliko.

Povezanost v eno

Zaradi tehnike lepljenja QUADROBOND sta krilo in steklo povezana v stabilno enoto. Tako se trajno izboljša toplotna izolacija, stabilnost in protivlomna zaščita.

Mraz ostane zunaj

Visokotehnološki distančniki za blokiranje mraza (Super-Kälteblocker) s toplim robom zelo zmanjšujejo izgubo toplote in rosenje ter nastajanje plesni.

Mraz ostane zunjaj

Okna ALWOOD imajo serijsko trojno zasteklitev z vrednostjo Ug 0,5 Wm2K.

Minimalni okvir, maksimalna svetloba.

Izjemno ozka vidna širina okenskega okvirja (106 mm) in minimalistično krilo (20 mm) zagotavlja več svetlobe, večji solarni izkoristek, in s tem več udobja. Opcija za največji solarni izkoristek: steklo SOLAR z 62% g-vrednostjo in UG 0,6 W/m2K. Tako tanek profil v sredini (pripira) z le 101 mm širino je pri dvokrilnih oknih pomembna prednost – zlasti pri obnavljanju v primerjavi s klasičnimi okni s širokimi pripirami in stebri.